Hoe ervaren andere mountainbikers de Brake Protec in de praktijk? 


Nico vd Zwam 11 april '17·:
Ik woon dicht bij het strand en train veel op het strand met mijn strandracer, ook rij ik strandraces. Op de weg is er goed te rijden met de schijfrem maar zodra ik op het strand rij hoor je het schuren van het zand en Brake Protec werkt perfect ,het kost mij minder remblokken.

Onderstaande referentie toevallig gevonden op het net. (redactie)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hein Koppens.:
Ik gun mijzelf een Brake Protec omdat ik meestal het onderhoud pas doe nadat het echt kapot is. Zo zal het langer schoon blijven.

                                                               Bestellen

Maarten Holweg 28 december 2016 om 12:20:
Heb ze uitvoerig getest, 1e keer heb ik de brake protec op de achterrem gemonteerd wat heel makkelijk ging. Tijdens het fietsen merk je nergens van, geen weerstand of rare bijgeluiden. Eenmaal door het blubber, modder, water en gras viel mij op dat achterrem altijd grip had. En de voorrem zonder brake protec gleed juist door ongeacht harder knijpen. Af en toe piepte de remmen maar gezien de hoeveelheid water er lag kon ik dat wel voorstellen maar dat deerde mij niet. Grip dat ie had! 2e keer heb ik op de voorrem ook brake protec gemonteerd. Ook moeiteloos. Deze keer onder zwaardere terreinomstandigheden. Wat mij sterk opviel dat de voorrem nu echt meer grip had en niet meer zoveel moeite hoefde doen om sneller tot stilstand te komen. En dat piepen was warempel weg... Na de ritten de remblokken opgemeten en wat blijkt? De diktes van de voering waren nog even dik, wat ik vooraf opgemeten had. De messing borsteltjes die erop zitten heb na zoveel km's zichzelf afgesleten tot op de remschijven En dit alles bij elkaar noem ik vooruitgang! Brake protec, goede uitvinding omdat ik altijd de slechtste weeromstandigheden opzoek en dat dit ten koste gaat van mijn remmen. Al in 1 jaar tijd had ik 16 setjes remblokken versleten.

 Bestellen

Joop Smulders:
Ik heb er geen last meer van nu ik ze gebruik, Jack bedankt

 

Gerard van Sutphen‎ - 24 november 2016 · Haarlem, North Holland ·
Bij eerste montage de achterzijde iets aan moeten passen en dit ook gemeld bij brake protec, hierop kreeg ik reactie en de vraag welk frame ik had. Vandaag kreeg ik daarop een nieuw geconstrueerde opgestuurd welke wel goed past en ook nog eens 1 extra. Wat een super goede service helemaal top.

 

Bart van Gils 13 februari '17 ·
Ik heb de BP inmiddels al een tijdje op mijn fiets zitten. Ik ervaar ze als prettig en nuttig. De “weerstand” die je hebt als ze nieuw zijn is te verwaarlozen en al snel lopen ze mooi vrij. Los van de functionaliteit vind ik ze ook nog eens erg mooi staan. In combinatie met het zwart/blauwe op mijn MTB en de clubkleuren is het één geheel.
Keep up the good work.

Bestellen

Martine Tukker 9 november 2016 ·
Werkt goed, geen bijgeluiden meer bij rijden door de modder en het natte zand. Blokjes blijven echt schoner. Ook nog bedankt voor de prima service na het afbreken van mijn brake protec gemonteerd aan de voorrem bij demontage van het wiel. Gewoon een nieuwe houder gekregen om de borstels erin te steken terwijl het probleem veroorzaakt werd door de montage van de rem aan mijn fiets en niet door de brake protec. Na monteren van een andere adapter voor de remklauw QM-40 ipv QM-6 kan de schijf wel door de brake protec bij demontage van het wiel dus dat probleem is ook opgelost.

 

Jasper Ockeloen 12 december 2016 ·
Ik gebruik de brake protec tijdens het strandracen. Normaal gesproken hoor je dan vanalles kraken, met de brake protec heb ik hier geen last meer van, super!

(Redactie) Jasper werd een paar dagen later Europees kampioen Beachrace.

 

Gerard van Sutphen 13 november 2016 ·
Na de makkelijke installatie een mtb rit gereden in Ermelo met veel modder, en waar er voorheen altijd na een modderpoel slepende geluiden waren door zand op de schijven en tussen de remblokjes was het nu op een enkele keer na stil dus ik denk dat het de slijtage van de remmen zeker een heel stuk verminderd.

 

Andy Couckuijt (Brugge Sintmichels) 8 Juni '17
Eerst was ik zo hmmm ,tot ik het uitprobeerde .en moet zeggen doet uitstekend zijn werk ,op de mtb .Danks brake Protec.

 

Dirk Haegemans (Meldert, België) schreef op 25-6-2017:
Exclusief, iets nuttigs en mooi, voor een betrekkelijk lage prijs.

Bestellen 


Kevin Smeers 26 april 2017
Gebruik ze al van in het begin op de race/cyclo fiets... super materiaal en veel beter voor je schijven en remblokjes... echte aanrader en superservice.  

Hans Meijlis 9 augustus om 19:10
Past gewoon hoor, zit er bij mij al een tijdje op, werkt goed met al dat fijne zand hier. Veel plezier ermee!

Bouk Kriek 14 september 2017
Mountainbike testrijder bij  Wielervoordeel.nl
Brake Protec
Crossen door het bos of met je mountainbike het strand op wordt al snel gekenmerkt door schijfremmen die aanlopen als er veel zand is of het weer slecht is. Het zand en modder verzamelt zich tussen de remmen en tasten je remblokken aan. Jack van der Steeg , bedenker en oprichter, van Brake Protec werd benaderd door zijn zwager, een fanatiek mountainbiker. ,,Hij fietste twee tot drie keer in de week met zijn mountainbike in het zand. Bijkomend probleem waren de vele versleten remblokken.’’ Jack is een fanatiek oplosser van problemen en zag dit als een uitdaging. ,,Mensen maken dingen kapot en ik los het op.  Jack heeft de handen uit de mouwen gestoken en is zijn schuur ingedoken. Het resultaat: een systeem met borstels (schuiers) dat eenvoudig te monteren is en past op iedere remklauw (de “Flatmount” remklauw bevestiging valt hier buiten).

,,Na veel experimenteren met verschillende soorten materialen ben ik uiteindelijk uitgekomen bij de schuiers van messing in een kunststof profiel.’’ Messing is een zacht materiaal dat tegen water en warmte kan en zachter is dan het materiaal van de remschijf. Ideaal voor het fietsen in de regen of rijden op het strand. De borstels drukken de eerste 100 tot 150 kilometer tegen de remschijven aan tot dat deze zijn ingesleten en zich hebben gevormd aan de remschijf. De schuiers raken de schijven op die manier nét niet meer en vegen het vuil er vanaf. Brake Protec maakt gebruik van 3D-printers en met de nieuwste 3-D technieken. ,,Het heeft minimaal 35 body’s gekost voordat we het punt bereikt hebben waar we nu staan. Het printen van een bestand lijkt eenvoudig maar zonder de ervaring en de juiste (beschermde en unieke) afstellingen is niet het gewenste resultaat te behalen. Bestanden zijn snel aan te passen en hierdoor zijn we flexibel en kunnen we snel aanpassingen doorvoeren om aan de wensen van onze klanten te voldoen.

Kijkend naar de toekomst ziet Jack mogelijkheden. ,,We zijn al benaderd door fabrikanten om Brake Protec standaard te monteren op fietsen. Dat heeft een geweldige impact.’’ Het wegwielrennen is nog een hekel punt voor Brake Protec. ,,Daar is de tijd nog niet rijp voor.’’

Details
Brake protec
Info: www.brakeprotec.com

Plus
-Makkelijk te monteren
-Past zeker garantie
-Borstels vormen zich snel
-Minder geluid
-Duurzaam

Min
-Afhankelijk van ondergrond
-Geen verschillende borstels per type ondergrond

 

Conclusie

Brake Protec wijst zich zelf en is voor iedereen gemakkelijk te monteren. Het standaard model past op de remklauw van iedere mountainbike en wordt geleverd met een ‘’past zeker garantie’ (de “Flatmount” valt hier buiten). Het inrijden van +/- honderd kilometer zorgt ervoor dat de schuiers (borstels) zich goed gaan vormen naar de desbetreffende remschijf. Brake Protec is door WielerVoordeel met name op een zandondergrond getest. Nadat de schuiers waren ingereden wilde het gebeuren dat de fijne zandkorrels af en toe hun weg door de borstel heen vonden. Na verloop van tijd hoopte dat op in plaats van dat het zand naar buiten werd gedrukt. Bij een fijnere borstel is er niet genoeg spanning om al het zand tegen te houden. Er is door Brake Protec gekozen voor een iets dikker draad die wel de juiste spanning bezit om het zand van de schijf te schuiven en  daarmee voorkomt dat de schuiers vollopen. Onder de klei ondergrond waarop wij hebben gereden werkte de schuiers naar ons idee iets beter. De klei korrel is groter en werd er direct afgeschraapt. Voor een wedstrijdrenners is het belangrijk Brake Protec eerst goed in te rijden om weerstand te verminderen. Ben je een toerfietser waarbij comfort een rol speelt en ga je de polder in met prut dan kan de Brake Protec een meerwaarde bieden. Brake Protec is een mooie oplossing tegen een veel voorkomend probleem: snel slijtende remmen. Voor wie er nog niet van heeft gehoord is het zeker het proberen waard.

Reactie: de oorzaak van het eventueel doorlaten van een zandkorrel ligt in het feit dat de haren van de borstel te fijn bleken en niet die spanning konden opbouwen om bij een massale aanbieding van zand, deze konden afvegen. We hebben daarom voor een iets dikkere draad gezorgd die wel de juiste spanning bezit om het zand van de schijf te schuiven. Dit voorkomt het vollopen van de haren.

 

 

                                                                            Bestellen

                                                                               

Gastenboek

  • 07-02-2018 - Sinds paar weken brakeprotec op me strandbike.
    Het werkt! Remkwaliteit...  lees meer
  • 25-11-2017 - Na een oproep gezien te hebben, voor testrijders voor de...  lees meer
  • 09-10-2017 - Ik gebruik nu al geruime tijd Brake Protec en ben...  lees meer
Plaats een bericht

Brake Protec brief.

Meld je hier aan voor af en toe een Brake Protec brief.
Aanmelden
© 2017 - 2018 Brake Protec | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel