De Brake Protec handleiding.

Wij hebben ons een hele lange periode gebogen over het oplossen van “het vuil” probleem bij remschijven op mountainbikes. Het resultaat is dat we een uitstekende werkende oplossing hebben die vrij eenvoudig te monteren is.
De Brake Protec is na een redelijke inrijperiode dat ongeveer ligt tussen de 50 km en 75 km (afhankelijk van de omstandigheden), voortreffelijk op de remschijven ingelopen. De borstels raken daarna de schijf nét niet meer en het zand en de modder worden wel van de schijf geveegd.

Hoe de Brake Protec te plaatsen:
Om de Brake Protec te plaatsen draai je de onderste inbusbout van de remklauw los om daarmee de Brake Protec vast te maken. De tweede inbusbout aan de andere (boven) kant van de remklauw maken we niet los zodat de remklauw niet verschuift en de afstelling van de remklauw hierdoor misschien zou kunnen wijzigen.

Vervolgens steek je nu de inbusbout met maximaal 1 revet  (ring) door het ovale gat van de Brake Protec.

(zie Fig. 2)

 

 

De Brake Protec wordt nu, met aan beide zijden van de remschijf de borstels,  direct op de remklauw geplaatst.
Tijdens het aandraaien van de bout, zorg je ervoor dat aan iedere kant
de borstels  even ver tegen de remschijf rusten en deze niet verdraait. Het geheel vindt zichzelf en het is praktisch alleen begeleiden, tot het boutje vast zit. De aandraaikracht (het moment) om de remklauw vast te zetten is standaard voor de inbusbout minimaal 6Nm en maximaal 8Nm. Het kunstof van de Brake Protec is o.a. speciaal gekozen om deze aandraaikracht te kunnen hebben. Deze kracht is ongeveer en te vergelijken met de kracht van een volwassen man, die met een grote schroevendraaier, een schroef vast aandraait.

Wij adviseren een momentsleutel te gebruiken bij het vastzetten van de inbusbout die de remklauw vastzet.
Nu zit de Brake Protec op zijn plek, vast en gereed voor het grote werk!

Attentie!
De Brake Protec is zo ontworpen dat bij een te grote kracht zijdelings op het profiel, deze afbreekt en daarom geen schade kan veroorzaken aan de andere remdelen of dat je hinder kunt ondervinden van een aanlopende Brake Protec op de schijfrem, tijdens de rit of race.

Heb je vragen over de handleiding of ben je niet tevreden over iets dat betrekking heeft op de Brake Protec, a.u.b. vertel het ons. En anders, vragen wij je om een referentie te plaatsen op onze FB pagina.

Bij voorbaat dank en veel plezier met je Brake Protec.

Brake Protec brief.

Meld je hier aan voor af en toe een Brake Protec brief en ga akkoord met onze privacyverklaring.
Aanmelden
© 2017 - 2024 The Brake Protec System | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel